HTML

OTP: új, euró alapú hitelek

2009.03.11. 09:34 Jean Reno

A legnagyobb hazai banknál 2008 utolsó negyedévében közel 180 milliárd forinttal, 2420 milliárdra nőtt a lakossági betétállomány, ami az emberek ésszerű magatartását, egyúttal töretlen bizalmát tükrözi. Az idei év első két hónapjában változatlanul nagyobb az érdeklődés a kockázatmentes megtakarítási formák iránt: lakossági betétekbe és kötvényekbe, forintban kifejezve 430 milliárd áramlott.

Az OTP Bank ennek bázisán március 10-ével folytatja 2007-ben elindított átfogó megtakarítás-ösztönző programját - tájékoztatott Illés Zoltán, a Lakossági Igazgatóság vezetője. Elmondta: a program keretében, korábbi bejelentésének megfelelően, hazai valutában és külföldi devizanemekben egyaránt attraktív árazású lekötési lehetőségekkel lép piacra a bank. Három hónapos forint lekötéssel a jegybanki alapkamatot jóval meghaladó, kétszámjegyű fix hozam realizálható.

Az OTP Bank Tavaszi Megtakarítási Programjában a lakossági forint számlákhoz kapcsolódóan 3 hónapos lekötési lehetőségeket kínál. Annak, aki növeli 2009. március 5-i megtakarítási állományát, évi 11% fix kamatot fizet a bank 1 millió forint vagy afölötti új forrás lekötése esetén. Emellett bónusz kamat jár azoknak, akik növelték megtakarítási állományukat a téli Bizalom Megtakarítási Programban és adott számlájukon rendelkeztek Bizalom Extra lekötéssel. Ők 11,50% éves kamatra számíthatnak 1 millió forint vagy afölötti betétlekötés esetén. A bank azoknak is kínál kedvező betétlekötési lehetőséget, akik nem tudják megtakarításukat növelni: számukra 1 millió forint felett, bizonyos feltételek teljesülése esetén, 10,50% éves kamatot fizet az OTP Bank.

A hitelintézet azok számára is kedvező kondíciókkal kínál betételhelyezési lehetőségeket, akik dollár vagy euró megtakarításban gondolkoznak. A három hónapos Bónusz Extra dollár és euró betétekkel a bank azon ügyfelei, akik részt vettek a téli Bizalom Megtakarítási Programban és adott számlájukon rendelkeztek Bizalom deviza Extra lekötéssel 3 000 euró vagy afölötti összeg elhelyezésével évi fix 5,00%-os, 4 000 dollár vagy afölötti összeg elhelyezésével évi fix 2,80%-os hozamot is realizálhatnak. A Tavaszi Megtakarítási Program teljes időszaka alatt új devizaszámlát nyitók esetében a bank 3 hónapon keresztül díjmentes számlavezetést biztosít.

A hiteltermékeknél az OTP Bank saját hatáskörben ismételten, egy hónappal, március végéig meghosszabbította a Pénzügyminisztériummal kötött megállapodás szerinti, a devizahitelesek terheinek csökkentését célzó kedvezményes megoldások igénybevételének határidejét.

Ezenkívül a piaci folyamatokhoz és az ügyféligényekhez alkalmazkodva, új termékvariánsokkal bővült az euró alapú hitelek termékpalettája. A forintban fix törlesztésű termékvariáns a törlesztőrészletek kiszámíthatóságát célozza. Az 1 évig forintban fix törlesztőrészletek az árfolyamértékek esetleges szélsőséges ingadozásából adódó törlesztőrészlet-változás ellen nyújthatnak hatékony védelmet az OTP Bank ügyfelei részére. Az új euró alapú lakáshitelek hiteldíja 9,50% (7,46% ügyleti kamat és 2,04% kezelési költség). A Lakástakarékkal és egyéb banki szolgáltatásokkal kombinált termékcsomag esetén az első hat hónapban a hiteldíj 9,02% (7,46% ügyleti kamat és 1,56% kezelési költség).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ahitel.blog.hu/api/trackback/id/tr28995376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása