HTML

Hitel

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Zöldautós beruházásokra hétmilliárd eurót hitelezne az EIB

2009.02.19. 17:28 Jean Reno

Az Európai Beruházási Bank (EIB) hétmilliárd euró hitelt nyújtana az európai autóiparnak az idei első fél évben környezetbarát járművek kifejlesztésére – írja a Financial Times. A bank eredetileg kétmilliárd eurót szánt erre a célra, de a lap szerint az unió tagországai azt kérték, hogy a gazdaság élénkítése végett növelje éves hitelkeretét. Ugyan-akkor a bank elnöke, Philippe Maystadt egy interjúban azt hangsúlyozta, hogy „a bank nem arra van, hogy kihúzza a vállalatokat a bajból, hanem hogy életképes projekteket támogasson”.
A francia kormány programot indított, hogy országos töltőhálózatot hozzon létre az elektromos és hibrid autók számára. A terv szerint az infrastruktúra fejlesztését a helyi önkormányzatok, a közművek, az állami szolgáltatók, valamint az autógyártók összehangoltan hajtják végre. A hálózat az egész országban azonos szabvány szerint készül.
Nicolas Sarkozy francia államfő szerint reális cél, hogy 2012-re már 100 ezer elektromos jármű közlekedjen a francia utakon. A Renault-Nissan célja, hogy 2012-től beindítsa az elektromos járművek értékesítését Franciaországban. A Honda, a Toyota és a GM pedig hibrid autókat gyárt.

6-29-08 by chrismaverick.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ahitel.blog.hu/api/trackback/id/tr71953160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása