HTML

Hitel

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Tömegesen dőlhetnek be a hitelek

2009.02.20. 11:01 Jean Reno

Napok óta 300 forint fölött van az euró, ami újabb 3 százalékkal növelheti a devizahitelesek törlesztőrészleteit. Egyre több család nem tud fizetni. Havonta körülbelül 15 százalékkal nő a fizetésképtelen ügyfelek száma. Április közepééig kilakoltatási moratórium van, de utána utcára kerülhetnek azok, akiknek elárverezik a lakását.

„A 320 lehet az a lélektani határ, amit nagyon jó lenne, ha védenének valamilyen formában, efölött ugyanis tényleg a pénzügyi stabilitás kerülhet veszélybe” – mondta Buró Szilárd, az Equilor, deviza elemzője.

Ma 303 forint volt egy euró. Esősi Béla ügyvéd szerint, ha valaki biztos, hogy nem tud fizetni, az csak egyet tehet. Bepereli valamilyen indokkal a bankot, mielőtt az elárvereztetné a lakást.

„Ilyenkor ezt a pert ingatlan nyilvántartásban feljegyzik, perfeljegyzésnek hívják, az ingatlan értéke így a nullával egyenlő, teljesen piacképtelen” – mondta Esősi Béla ügyvéd.

Vesztes per esetén azonban a perköltséget is ki kell fizetni. Jelenleg egyébként senkit sem tesznek az utcára, április 15-ig ugyanis kilakoltatási moratórium van érvényben.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ahitel.blog.hu/api/trackback/id/tr53954428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása