HTML

Hitel

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Súlyos a probléma: már a közértben is hitelkártyával fizetnek!

2009.02.19. 17:45 Jean Reno

A hitelkártya alattomos jószág: az ember észre sem veszi, és már egy halom tartozás gyűlt össze kártyáján, amit ha nem egyenlít ki időben, bizony pórul jár a magas kamatok miatt. Érdemes tehát inkább végszükség esetén elővenni a kis plasztikot. Persze, ha az ember szorult helyzetben van, nincs sok választása - ezt mutatják a brit statisztikák is.
 

A Post Office adatai szerint minden harmadik brit hitelkártyáját használja mindennapi bevásárlásai során, vagyis már az élelmiszereket is kölcsönből fizetik - írja a Telegraph.

A felmérés alapján 2,5 millió ember kényszerült januárban intenzívebb hitelkártya-használatra, ami azt jelenti, hogy az első hónapban átlagosan 318 fontot költött egy brit lakos.

Sajnos aggodalomra ad okot az is, hogy a megkérdezettek 45 százaléka már előre látja, hogy nem tudja majd a kamatmentes időszakon belül visszafizetni az összes fennálló tartozását, ami azt jelenti, hogy hónapról hónapra halmozódik az adósságuk.

A szigetországon belül a fővárosiak kényszerülnek leginkább a mindennapok során hitelkártyáikra, míg a skótok, illetve észak-írek anyagi helyzete még nem olyan súlyos.

Credit Crunch by bitzcelt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ahitel.blog.hu/api/trackback/id/tr62953201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása