HTML

Öt forinttal törlesztik a hitelt hetente

2009.03.01. 10:43 Jean Reno

Heti öt forintjával törlesztik providentes gyorshiteleiket - így döntött 23 adós a Békés megyei Gyulán, tiltakozásképpen. A márciusi törlesztő részletet - fejenként 20 forintot - szombaton fizették be a gyulai postán. Mali Zoltán drávapiski polgármester, az akció egyik kezdeményezője a Független Hírügynökségnek elmondta: hétfőn másokkal együtt feljelentést tesz a Provident ellen, a március elsején életbe lépő uzsora törvény alapján.

Gyulán 23 Provident-hiteles döntött úgy, hogy mindössze heti öt forintjával törlesztik a kölcsönt, mert nem tudják fizetni a magas részleteket - hangzott el Gyulán, ahol a művelődési házban tartott találkozott körülbelül harminc érintett. Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere a találkozón elmondta: a fizetési hajlandóságot fenn kell tartani, ezért is találták ki, hogy a hitelesek heti öt forintot fizessenek törlesztő részletként.

Mali Zoltán elmondta azt is: március másodikán többen is büntető feljelentést tesznek a Provident ellen az elsején életbe lépő uzsoratörvény alapján. Egyben pertársaságot is alapítanak, és kérik az érintett hitelek semmissé nyilvánítását, azokban az esetekben, ahol az adós önhibáján kívül nem tud fizetni.

Alt Norbert gyulai önkormányzati képviselő elmondta: az ötforintos akciót bővíteni akarják, ezért a következő hetekben több településen is tartanak összejöveteleket a gyorshiteleseknek.

A gyulai postán összesen 460 forintot fizetettek be szombaton. A Független Hírügynökség kereste az ügyben a Provident Zrt.-t is, de senkit sem ért el a társaságnál.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ahitel.blog.hu/api/trackback/id/tr17972996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása