HTML

Hitel

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Tavaly januárban folyósították az első mikrohitelt.

2009.03.16. 12:50 Jean Reno

Az Új Magyarország Mikrohitel Programban eddig 914 kisvállalkozás vett fel 4,7 milliárd forint mikrohitelt - derült ki a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. legfrissebb összesítéséből.

Az európai uniós támogatással megvalósuló Új Magyarország Mikrohitel Programban 2008 januárban folyósították az első mikrohitelt.

A legkelendőbb az Új Magyarország Mikrohitel a közép-magyarországi régióban, ahol 1,2 milliárd forintot helyeztek ki a közvetítők, ezen belül Budapesten 147 vállalkozás 781 millió forintot meghaladó értékben vett fel mikrohitelt, Pest megyében pedig 98 vállalkozás kapott 488 millió forint mikrohitelt.

Budapesten átlagosan 5,3 millió forintot, Pest megyében 4,9 millió forintot vettek fel. Jelentős az érdeklődés az Új Magyarország mikrohitel iránt Baranya megyében is, ahol 96 vállalkozás vett fel 475 millió forint hitelt, az átlagos hitelösszeg 4,9 millió forint volt.

Az átlagos hitelösszeg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legmagasabb, 6,1 millió forint. A megyében 31 vállalkozásnak van 188 millió forint mikrohitele.

Eddig Békés, Vas és Komárom-Esztergom megyében éltek a legkevésbé a vállalkozások a mikrohitelezés lehetőségével. Békés megyében 15 vállalkozás 70 millió forint, Vas megyében 17 vállalkozás 83 millió, Komárom-Esztergom megyében 19 igénylő 80 millió forint hitelt vett fel.

Mikrohitelezésre az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programban 48,5 milliárd forint, a Közép-Magyarországi Operatív Programban 2,8 milliárd forint keret áll rendelkezésre 2007-2013. között, visszatérítendő támogatásként.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest magyarország hitel fel forint vett mikrohitel hitelt

A bejegyzés trackback címe:

https://ahitel.blog.hu/api/trackback/id/tr291005308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása