HTML

Jövő tavaszra feléljük az IMF hitelt?

2009.03.03. 22:12 Jean Reno

Az adó és járulék csökkentés önmagában nem oldja meg a foglalkoztatottság növelésének problémáját. Nem jutnak könnyebben munkához az alacsony iskolai végzettségűek, a halmozottan hátrányos helyzetűek — jelentette ki a Szociális és Munkaügyi Miniszter. Szűcs Erika kedden a szolnoki Hozam Klubban ismertette a kormányzat válságkezelő tervét.

Ennek egyik központi eleme a foglakoztatás növelése. Ezt szolgálja az adórendszer átalakítása, mely a járulék terhek mellett a munkát végzők adóját csökkenti. De szociális rendszert is úgy alakítják át, hogy az munkára ösztönözzön. A verseny és közszféra mellett egy harmadik foglalkoztatási módot igyekeznek kialakítani. Ez az út a munkához program, melyben foglalkoztatás és a szociális juttatások váltják egymást, úgy hogy egyre nagyobb teret kap a munka.

A pénzügyi stabilitásról szólva a miniszter kiemelet: az IMF-hitel jövő tavaszig megoldotta a költségvetés finanszírozási gondjait. Az Európai Uniótól kapott hitel pedig önerőként szolgál az uniós támogatásokhoz. De az EU forrásokra támaszkodva élénkítenék a beruházásokat és a vállalkozásokat. Segíteni kívánják a nehéz helyzetbe került állampolgárokat is. Ezt célozza a devizahitelesek támogatása is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ahitel.blog.hu/api/trackback/id/tr56978526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása